Vakantiekrant

vakantie verslag krant
bagage reis koffers

 

Ben jij dit jaar al op reis geweest en heb je al heimwee naar die zalige tijd? Of ga je binnenkort nog op vakantie? Denk dan maar eens aan een persoonlijk reisgazetje. Je kan zelf je eigen gepersonaliseerde vakantiekrant ontwerpen met daarin allerlei herinneringen aan jullie prachtige reis, of je kan het gebruiken als origineel reisverslag voor je vrienden of familie. Een andere mogelijkheid is een vakantiekrant als uitnodiging of als programma ter voorbereiding van de reis voor je reisgenoten. Ook kan je vakantiekrant maken vol foto’s om als fotoalbum te gebruiken. Kortom, alles kan!

Een reisgazetje ter voorbereiding van de reis

Organiseer jij binnenkort een reis, citytrip of een weekendje weg voor je vrienden, collega’s of kennissen? Of kan je niet wachten om op reis te vertrekken en wil je je reisgenoten er ook naar laten verlangen? Denk dan zeker eens aan Happiedays! Je kan je eigen gepersonaliseerde krant maken als voorbereiding of als uitnodiging voor je reisgenoten en bij hen thuis laten leveren. Dat zullen ze ongetwijfeld geweldig vinden. Het is een originele manier om hen te informeren en klaar te stomen voor de reis of het weekendje weg.

 

Wat kan je zoal in je reisgazetje plaatsen?

  • Plaats en tijdstip van vertrek – Laat weten waar en wanneer jullie afspreken om te  vertrekken. Als je al enkele praktische zaken (wie zorgt voor vervoer, wie haalt wie op, …) weet kan je die hier zeker ook al bij vermelden.
  • Het reisprogramma – Je kan je reisgenoten laten weten welke activiteiten er allemaal op het programma staan. Zo kunnen ze zich daar al wat op voorbereiden. Als er enkele verrassingen in het reisprogramma zitten kan je hierover al enkele tips geven.
  • Enkele leuke weetjes en anekdotes over het land of over de vakantiebestemming – Dompel je kameraden onder in de cultuur van het land waar jullie heen trekken, en laat ze kennismaken met enkele bekende of minder bekende historische feiten. Zo verschijnt iedereen geïnformeerd op het appel!
uitnodiging weekendje weg
reisuitnodiging vliegtuig
  • Een overzicht van de bekendste bezienswaardigheden en toeristische trekpleisters – Hierbij kan je ook verscholen pareltjes, uitzonderlijke landschappen en typische restaurants plaatsen. Je hoeft ze uiteraard ook nog niet allemaal te verklappen. Enkele verrassingen maken de reis nóg onvergetelijker!
  • Een lijst met benodigdheden – Help je reisgenoten bij het pakken van hun bagage. Welke zaken moeten ze zeker meehebben? Wat kan handig zijn en wat laten ze beter thuis? Met een goede checklist voor de bagage zal niemand iets vergeten en komt er niemand voor ongewenste verrassingen te staan! Weet je zelf ook niet helemaal wat er in de vakantie checklist moet? Google dan maar eens ‘wat neem ik mee op vakantie’. Je vindt ongetwijfeld allerlei handige vakantie checklists! Vermeld er wel bij om welk soort reis het gaat. Voor een wintervakantie heb je heel wat andere zaken nodig dan voor een zomervakantie of een citytrip.
  • Enkele vaak gebruikte uitdrukkingen vertaald naar de taal van het land van bestemming – Hoe begroet je een inwoner en hoe bedank je de ober in het restaurant?  Dat is altijd fijn om te weten. Maar laat je fantasie zeker de vrije loop en zoek ook enkele uitdrukkingen op die niet zo standaard zijn. Vertaal bijvoorbeeld je eigen dialect naar enkele bestaande en onbestaande zinnetjes. Je reisgenoten vinden het vast geweldig!
  • Het reisthema – Misschien maken jullie er wel een themavakantie van? In dat geval kan je het reisthema bekendmaken bij je reisgenoten en hen laten weten hoe het thema toegepast zal worden gedurende de reis. Vergeet in ieder geval jullie leukste avonturen niet vast te leggen op camera. Zo hebben jullie later een leuke tastbare herinnering die jullie kunnen delen met vrienden en familie.

 

Of het nu een vakantie aan het strand, een verblijf in een chalet aan de bosrand of een verzorgde all inclusive-reis wordt, één ding is zeker: met een reisgazetje scoor je altijd bij je reisgenoten!

Een vakantiekrant als tastbare herinnering

Hoe je het ook draait of keert, een vakantie vliegt altijd veel te snel voorbij. Voor je het weet zit je weer thuis, terugdenkend aan die zalige dagen op vakantie. Niets is vervelender dan een heimweegevoel naar luilekkeren aan het zwembad, die lastige maar uitdagende wandeling in de bergen, dat oude stadcentrum dat je bezocht, of noem maar op. Je zou niets liever willen dan onmiddellijk je koffers pakken, opnieuw  vertrekken en dat vakantiegevoel herbeleven…

Maar dat gaat helaas niet. Wat je dan maar doet in de plaats is talloze keren door alle vakantiefoto’s gaan, heel wat mooie en onvergetelijke verhalen en avonturen vertellen aan je vrienden en familie, en opnieuw afspreken met je reisgenoten om allerlei vakantieherinneringen op te halen.

Niet getreurd! Dankzij Happiedays kan je alle foto’s en herinneringen van je reis bundelen in een gepersonaliseerde krant om dat zalige vakantiegevoel terug te krijgen. Wij hebben voor jou een vakantietemplate klaarstaan waarmee je heel eenvoudig aan de slag kan om je eigen vakantiekrant samen te stellen.

 

 

reis herinnering verslag
reiskrant

Wat kan je er allemaal in je vakantiekrant?

  • Foto’s – Ongetwijfeld heb je op vakantie heel wat foto’s genomen. Je kan er heel wat in je vakantiekrant toevoegen, want dat zijn zeker en vast de mooiste herinneringen aan de reis die je maakte. Er zijn verschillende soorten foto’s die je in je vakantiekrant kan plaatsen: groepsfoto’s, portretfoto’s, foto’s van enkele mooie uitzichten en van de natuur, of misschien wel één of meerdere panoramafoto’s. Probeer voor jezelf de juiste balans te vinden tussen de verschillende soorten vakantiekiekjes die je genomen hebt.
  • Verhalen en anekdotes – Na elke reis heb je tal van verhalen en anekdotes over de verschillende spannende en prachtige momenten die je meemaakte. Bij de meeste foto’s die je in de krant plaatst, kan je telkens een verhaal of anekdote kwijt. Je verhalen kan je als onderschrift bij een foto toevoegen, of je kan er een volledig artikel van maken.
  • Quotes – Zonder twijfel waren er op reis grappige, domme, inspirerende quotes die jullie voor altijd zullen bijblijven. De verhalen en foto’s van de reis kan je afwisselen met enkele quotes of uitspraken van jou en je reisgenoten die de reis typeerden. Zorg zeker dat de quotes goed opvallen door gebruik te maken van een ander lettertype, een andere lettergrootte, een andere kleur, cursieve stijl…

 

Een vakantiekrant is zeker een aanrader voor iedereen die zijn reis mist. Zo heb je altijd iets tastbaars bij de hand met daarin alle herinneringen aan die ‘happiedays’ op vakantie!

Een reiskrant als verslag van een onvergetelijke vakantie

Een andere optie is om een reisgazet te maken als verslag van de reis voor jezelf, voor de reisgenoten en/of voor de thuisblijvers. Een reisverslag is ideaal als herinnering aan de reis, als geschenk voor je reisgenoten of als overzicht voor iedereen die niet mee was op reis.

Je reisgazet kan je beginnen met een samenvatting per dag. Daarin kan je kort vermelden wat jullie bezocht hebben, welke activiteiten jullie deden, enzovoort. Bij elke dag kan je dan een verwijzing zetten naar de pagina in de reisgazet waarop die dag dan uitgebreider behandeld wordt. Zo heb je vooraan een kort overzicht van de reis en kan je alles gemakkelijk terugvinden in de krant.

Nadat je een korte samenvatting per dag geeft, is het tijd om elke dag van de reis uitgebreider te bespreken. Per dag kan je een gedetailleerd overzicht geven van de activiteiten die op die dag plaatsvonden. Dat kan heel wat zijn. Van het bezoeken van enkele historische bezienswaardigheden, tot een heel erg mooie wandeling in de bergen en lekker luilekkeren aan het zwembad. Het gedetailleerde verslag kan nog verder aangevuld worden met bijhorende foto’s en enkele toffe quotes.

Wanneer je heel veel foto’s hebt van je vakantie, kan het ook leuk en origineel zijn om een krant in de stijl van een fotoboek te maken als reisverslag. In plaats van teksten te gebruiken om de dagen te beschrijven, maak je gebruik van foto’s met daarbij telkens een korte omschrijving.

reisverslag vakantie