Leg je goede voornemens vast met je eigen krant en zet het jaar goed in!

Gepubliceerd in de rubrieken

2019 komt eraan en heel veel mensen binden zich weer vast aan een lijstje met goede voornemens. Zullen we ze deze keer naleven of vliegen ze weer snel aan de kant… Er is maar een klein percentage van de mensen die effectief een lijst opstellen die ze effectief kunnen volhouden. Wij geven je alvast enkele tips!

Een deel van de Nederlanders stelt jaarlijks een een lijst op met nieuwe voornemens als het nieuwe jaar in zicht is, maar het grootste deel ervan heeft eigenlijk niets te maken met wie je bent als persoon, maar met het gedrag. Bij het opstellen denk je best na over specifieke gewoontes die je storen en welke doelstellingen je wilt bereiken.

Voorbeelden van goede voornemens

De meeste mensen kiezen jaarlijks voor de klassieke, traditionele voornemens die iedereen standaard gebruikt zoals stoppen met roken, meer water drinken, diëten, sporten, meer plannen, sparen enzovoort, maar daar zit het probleem meestal niet. Je kijkt best naar de bron van het probleem en hoe je het langzaam kan opbouwen om tot het punt te geraken dat je wilt bereiken.

Zo zijn er vaste rokers die het jaar willen inzetten met volledig te stoppen, maar als je al jaren rookt bouw je best stap voor stap af. Besluit bijvoorbeeld eerst om maar een sigaret meer per dag te roken of schakel over naar een elektronische sigaret tot je voor jezelf beslist dat het je op het punt geraakt bent om volledig te stoppen. Achteraf zal je ook merken dat het op die manier veel gemakkelijker vol te houden is. Je mag jezelf vooral niet overschatten, het is belangrijk om ze haalbaar op te stellen.

Happiedays maak je eigen krant goede voornemens
Veel mensen nemen de goede voornemen om meer te bewegen.
Happiedays maak je eigen krant goede voornemens
Meer water drinken is ook een populaire voornemen.
Happiedays maak je eigen krant goede voornemens
Georganiseerd zijn en meer plannen zijn ook jaarlijkse klassiekers.
Happiedays maak je eigen krant goede voornemens
Anderen kiezen er dan voor om zuiniger te leven.

Happiedays bundelt al jouw voornemens samen!

Je kan je goede voornemens ook veel beter volhouden als je een vriend, familielid hebt die dezelfde doelstellingen deelt, zo heb je die sociale controle nog. Schrijf ze allemaal neer in een Happiedays krantje en op die manier vergeet je ze nooit meer. Happiedays bundelt uiteindelijk al jouw voornemens samen in een krant en zo kan je het nieuwe jaar beginnen vol goede moed!

We willen iedereen alvast veel succes wensen met het maken van je eigen gepersonaliseerd voornemenskrantje. Als je nog inspiratie nodig hebt, moet je zeker eens een kijkje nemen op onze Pinterestpagina.