Houd contact tijdens de quarantaine met een zelfgemaakte krant

Ontwerp je eigen krant met hulp van onze online editor en sjablonen

Maak een krant met je buurt

Ook in tijden van social distancing is het mogelijk om een leuke en gezellige buurtsfeer te creëren. Breng je straat of buurt samen met een krant vol toffe uitdagingen: maak een quiz over je buren, herontdek de buurt met een uitgestippelde wandelroute, of boots samen met je familie een bekend schilderij na. Een buurtkrant is een originele manier om de toffe en gezellige buurtsfeer tijdens de coronadagen nog eens extra te benadrukken.

contact houden in quarantaine met zelfgemaakte krant buurt - Happiedays

Maak een krant met je sportclub

De fitnesscentra, sportzalen en dansstudio’s sluiten voorlopig de deuren, maar het blijft belangrijker dan ooit om te blijven bewegen. Dat helpt om gezond, fit en vrolijk te blijven. Sportievelingen gaan daarom op zoek naar creatieve oplossingen om fit te blijven. Moedig je leden vanop afstand aan met een krant vol tips, schema’s en oefeningen om thuis te sporten. Krachttrainingen, baloefeningen of yogasessies… het kan ook allemaal thuis! Jij maakt de krant en wij zorgen voor de druk en de verdeling!

contact houden in quarantaine met zelfgemaakte krant sportclub - Happiedays

Maak een krant met je school

Nu de scholen dicht zijn, zijn kinderen een heel tijd thuis. Voor veel ouders is het een uitdaging om hen op een zinvolle manier bezig te houden. Help ouders deze periode overbruggen met een krant vol tips en activiteiten om jongere kinderen bezig te houden. Help ouders bij het maken van dag- of weekplanners en geef veel knutselopdrachten, kookideeën en tuinspelen mee.

contact houden in quarantaine met zelfgemaakte krant school - Happiedays

Maak een krant met je jeugdbeweging

Nu jeugdbewegingen niet mogen samenkomen is het zoeken naar alternatieve en creatieve manieren om de werking voort te zetten. Houd contact met je leden en maak een krant vol zotte opdrachten of nutteloze bezigheden: zo veel mogelijk kleren aan doen, een toren uit Tupperware dozen bouwen, alle stopcontacten een naam geven, en zoveel meer! Zo bezorg je je leden vanop afstand alsnog een boeiende en interactieve namiddag! 

contact houden in quarantaine met zelfgemaakte krant - Happiedays
nog leuke ideetjes
Aan de slag met jouw quarantaine krant